beeradio.gr




Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Τύποι dj part 2


Η συνέχεια του παρα πολυ επιτυχημένου (χα χα ok πλακα κανω) αρθρου τύποι dj's .

δειτε εδω το part 1 http://greekdjblog.blogspot.gr/2013/08/dj-part-1.html

O party animal dj



Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν πολλοί dj είναι η χορευτική μουσική. Δεν γνωρίζουν πότε πρέπει να την βάλουν. Η πλάκα είναι οτι το λέει και το όνομα της. ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ!!! 


Κυριακή, Αύγουστος, οικογενειακή παραλία, ώρα 14.00.

[εδώ θα μπορούσε να ακούγεται ήχος πλήκτρων γραφομηχανής και η μουσική απο X-files όταν έγραφε π.χ. "Tuesday. Nevada 6:30"]

100 λουόμενοι προσπαθούμε να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε ένα ήσυχο μεσημέρι. Η θάλασσα λάδι, η άμμος καυτή, οταν προσπαθεις να κοιταξεις χαμηλα και μαρκια μοιάζουν ολα ανεστίαστα απο την ζεστη σαν την έναρξη της μουσικής τίτλων του baywatch. 
 Ώσπου ξαφνικα σκάει μύτη ο party animal dj , επειδή είχε την τρομερη επιχειρηματικη ιδεα ο αφεντικός να βάλει σε οικογενειακη παραλία τρεντυ teenager dj, ο οποίος φυσικά αρχίζει τα "κοπανίδια" και μας σηκώθηκε η τρίχα. 

Τι κι αν μας έπαιξες λατιν σάλσες ρε φίλε τι κι αν μας έπαιξες reggaeton τι κι αν μας έπαιξες ζειμπέκικα και rock n roll . Όλα αυτά είναι ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ στο είδος τους. Αρα δεν επέλεξες λαθος είδος μουσικής για την παραλία. Απλώς επέλεξες λανθασμένα να παιξεις το χορευτικό υπο-είδος της μουσικης που διάλεξες σε ένα κοινο που ήθελε ρομάντζα, χουζούρια, αγκαλίτσες και ίσως και λιγη μεσημεριανή σιέστα.

                                                                                                                                                                   



www.beeradio.gr 

Ολοκληρωμένη λύση για επαγγελματικούς χώρους. 
Δοκιμάστε δωρεάν την PRO σελίδα.


                                                                                                                                                                   



Ο χαουζάκιας




Παίζει ΜΟΝΟ  house! MONO!
Κανονικά δεν θα έπρεπε να γράψω άλλα, αρκεί μόνο αυτό, αλλά η φλυαρία είναι το φόρτε μου, οπότε διαβάστε....

Ή το μυαλό του δεν είναι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει περιπλοκότερα ρυθμικά patterns από αυτά της house ή απλώς πιστεύει ότι αν δεν παίζεις βρωμόμπιτα δεν είσαι cool!

Συνήθως είναι κουραστικός γιατί πιστεύει πώς κάθε στιγμή και κάθε περίσταση είναι κατάλληλη για να βάλει καμιά 250αριά χαουζάκια στην σειρά. Ψυχολογικά πάντως είναι καλυμμένος γιατί εχει εξασφαλίσει όλα τα άλλοθι με την σκέψη πως αν κάποιου δεν του αρέσουν οι επιλογές του τοτε είναι απλως ασχετος.

Τον χαουζάκια μην τον μπερδευετε με την κατηγορια του concept dj που θα δουμε παρακάτω. Δεν είναι concept dj. O concept dj δεν παιζει house. Παιζει electro-swing house ή yorkshire bleeps n bass ή electrofolk αλλά όχι έτσι απλά "HOUSE"!

Τρία βασικά κουσούρια έχει αυτή η κατηγορία:

1ον Παίζει μονο house...

2ον. Κομμάτια που έπαιζε 365 συννεχομενες βραδιές πρόπερσι δεν θα τα βάλει φέτος ακόμη κι αν του χώσεις πιστόλι στον κρόταφο. Η μόδα στην house κατα την γνωμη του είναι πιο αυστηρή και απο την μόδα στα γυναικεία παπούτσια. Φέτος θα τον βρείς να παιζει deep house και nu disco πριν μερικα χρονια trance, πιο πριν ίσως afro house, και πιο πριν disco funk house πάντα ανάλογα με την μόδα .

3ον. Θα πάθεις σοκ αν τον δείς πώς διαλέγει μουσική οταν προετοιμάζεται στο σπίτι. Ενώ ενας φυσιολογικός dj  θα ακούσει τουλάχιστον το μισό τραγούδι για να αποφανθεί αν πληροί καποια στάνταρ, και μετα θα χρειαστει μερικές ακροάσεις για να τελεσιδικήσει οτι θα το παίζει στα sets του, ο ήρωας μας με 10-15 δευτερολέπτα ακρόασης εχει καταλάβει αν το εν λόγω "χαουζάκι" του κάνει. Θυμίζει ποιοτικό έλεγχο σε εργοστάσιο που κανει κομπόστα με ροδάκινα...



O concept dj



Πρωτα να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το να παίζεις μόνο ροκ σημαίνει πολύ απλά πως είσαι κολημμένος. "Παίζω μόνο ροκ" σημαίνει δηλαδή οτι κινείσαι από Πέτρο Θεοτοκάτο μέχρι Cradle of Filth .Το να παίζεις όμως μόνο metal ή ακόμη πιό εξειδικευμένα, symphonic metal σημαίνει οτι είσαι concept  dj.


Ο concept dj είναι μια συμπαθητική κατηγορία. Για εμένα τουλάχιστον, παρ'ολο που εγώ δεν είμαι concept dj.
Είναι ο dj που έχει αποφασίσει οτι θα παίζει ένα είδος μουσικής και σε όποιον αρέσει. Εξειδικεύεται  πολύ στο είδος του γινεται συνήθως αρκετά καλός και είναι τοσο αποφασισμενος οτι δεν θα παραβει τις αρχές του, που έτσι και μπει στο μαγαζί η Μadonna και η Lady Gaga δεν τρέχει τίποτα, θα συνεχίσει να παίζει indie rock (και καλα θα κανει...)

Το μεγαλυτερο του πρόβλημα είναι συνήθως η ανεργία. Αν ζει στην Αθήνα καλώς. Αλλα αν ζεί στην επαρχία και έχει αποφασίσει να παιζει old school funk & jazz πείτε μου την διευθυνση του να του ταχυδρομήσω τα άπαντα της Πάολα.

O celebrity dj





H Στικούδη, ο Σπαλιάρας και τα άλλα παιδιά δηλαδή.

Ναι αυτοί με τα προηχογραφημένα set απο επαγγελματιες dj.

Ok τους κατανοώ τους νόμους του μάρκετινγκ, αναγνωρίζω οτι και ο David Beckham ακόμη και οταν σερνόταν στο γήπεδο, τον βάζαν βασικό επειδή ηταν celebrity και έφερνε κοσμο στο γήπεδο, αλλά τουλαχιστον δεν παραπατούσε στην μπαλα και ενίοτε σου κάρφωνε και ενα γκολ απο φάουλ.

To ποδοσφαιρικό ισοδυναμο δηλαδη του celebrity dj είναι να βαλεις βασικό τον Σακη Ρουβά στον Ολυμπιακό και ενώ οι υπολοιποι παίζουν μπάλα αυτος να κοιταζει την εξέδρα να χαχανίζει και να αποθεώνεται....!
Κάπως έτσι...


Η Sexy dj



1. Κώλοι βυζιά...
2. Υπάρχουν και μερικές που με την αξία τους μπλα μπλα μπλα...
3. Κώλοι βυζιά
4. Ενταξει μωρε μερικές παίζουν πολυ καλα και μάλιστα μπλα μπλα μπλα....
5. Κώλοι βυζιά
6. Τι ηθελα να πω το ξεχασα.
7. Α ναι, το θυμήθηκα κώλοι βυζιά....



Ο χαουζορεμιξάκιας



Ο χαουζορεμιξάκιας πιστεύει πως η μουσική εφευρεθηκε απο τους ανθρώπους για να γίνεται χαουζ διασκευές! Μπορεί να σιχαίνεται ένα κομμάτι αλλά λατρεύει την house διασκευή του...



Ο ελβετικός σουγιάς



Ειναι ο dj  που νοιάζεται περισσότερο για την επαγγελματική του αποκατάσταση απο την  ίδια την μουσική . Επειδή θέλει να απευθύνεται σε ευρεία γκάμα νυχτο-μάγαζων, εχει φροντίσει να γνωρίζει απ'ολα τα είδη μουσικής που ενδεχομένως θα του ζητηθεί, και το κανει με επιτυχία. Δεν τον πειράζει να παίζει μουσική που σιχαίνεται, αρκεί να έχει απήχηση στον κόσμο.

Το μεγάλο κακό με αυτόν είναι πως μια ζωη θα είναι μέτριος σε όλα τα είδη καθως δεν θα μπορέσει ποτε να γίνει ο καλύτερος σε ένα.
.
.
.
.
.
.
.
Μην χασετε το part 3. Λογικά θα είναι το χειρότερο απ' όλα και φυσικά μην ξεχναμε: το βιβλίο θα είναι καλύτερο!!!

δειτε εδω το part 1 http://greekdjblog.blogspot.gr/2013/08/dj-part-1.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου